Japan Trivia Quiz Answers 100% Score Quiz Factory Quiz

Japan Trivia Quiz Answers

Japan Trivia Quiz Answers 100% Score From Quiz Factory Total 30 Questions Answers Complete This Quiz And Get Up To 40 RBX FREE

1. Tokyo is the largest city in Japan, in terms of population, but which city in Japan is the second biggest?

 
Japan Trivia Quiz Answers
 

  1. Osaka
  2. Yokohama


Right Answer: Yokohama


2. What is the name given to a traditional Japanese Inn?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Ryokan
  2. Capsule


Right Answer: Ryokan

 
 

3. Japan is made up of islands. How many islands does Japan have in total?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. 6,852
  2. 380


Right Answer: 6,852

 
 

4. The total population of Japan is around 127 million, which European country is similar in size according to landmass?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Germany
  2. Spain


Right Answer: Germany

 
 

5. What does the word Geisha translate as?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Woman of Dance
  2. Person of Art


Right Answer: Person of Art

 
 

6. Before Tokyo, Japan had many other capital cities, but which was the most recent capital city?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Fukuoka
  2. Kyoto


Right Answer: Kyoto

 
 

7. Only a few original castles still remain today from the Edo period of 1603-1868, How many still exist today?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. 12
  2. 23


Right Answer: 12

 
 

8. Mount Fuji is 3,776m tall, true or false?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. True
  2. False


Right Answer: True

 
 

9. Which of these walking trails is over 1,000 years old?
 
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Nakasendo Way
  2. Kumano Kodo


Right Answer: Kumano Kodo

 
 

10. What is the top operational speed of the Bullet Train?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. 200kmph
  2. 320kmph


Right Answer: 320kmph

 
 

11. Which Japanese dish originates from Portugal?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Tempura
  2. Ramen


Right Answer: Tempura

 
 

12. Which sacred animal is well-known for wondering through Nara Park?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Gazelle
  2. Deer


Right Answer: Deer

 
 

13. Japan is renowned for it’s incredible food, but which city is nicknamed the ‘Kitchen of Japan’?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Osaka
  2. Kobe


Right Answer: Osaka
 
Also, See:

14. In which city can you find the Japanese Macaque?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Nagano
  2. Ishikawa


Right Answer: Nagano

 
 

15. In which region would you find the city of Sendai?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Honshu
  2. Tohoku


Right Answer: Tohoku

 
 

16. What is the name of the longest and widest river in Japan?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. The River Thames
  2. The Shinano River


Right Answer: The Shinano River

 
 
 

17. Popular in Japan, what are Manga?
 
Japan Trivia Quiz Answers
 
  1. Japanese Comic Books
  2. Japanese Music


Right Answer: Japanese Comic Books

 
 
 

18. Which Japanese mountaineer was the first woman to reach the summit of Mount Everest?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Junko Tabei
  2. Susan Sheridan


Right Answer: Junko Tabei

 
 

19. What are the two main religions of Japan?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Christianity and Catholic
  2. Shinto and Buddhism


Right Answer: Shinto and Buddhism

 
 

20. In Japanese culture, what is a katana?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. A painting
  2. A sword


Right Answer: A sword

 
 

21. Which flower is a symbol of the Emperor and the Imperial family?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Daisy
  2. Chrysanthemum


Right Answer: Chrysanthemum

 
 

22. Which Japanese company’s slogans have included ‘be moved’, ‘make believe’, and ‘like no other’?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Sony
  2. Sky


Right Answer: Sony

 
 

23. What is the National Sport of Japan?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Boxing
  2. Sumo Wrestling


Right Answer: Sumo Wrestling

 
 

24. What is commonly known as Hinomaru?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. A temple
  2. The Japanese Flag


Right Answer: The Japanese Flag

 
 

25. Which city gained publicity around the world and in the USA in 2008, since it had the same name as a certain politician?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Obama
  2. Biden


Right Answer: Obama

 
 

26. In English, what do we call a sakura tree?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Bonsai Tree
  2. Cherry Blossom Tree


Right Answer: Cherry Blossom Tree

 
 

27. What is the name of the company that makes Panasonic Products?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Matsushita Electric
  2. Dell


Right Answer: Matsushita Electric

 
 

28. What is the name of the Main Island of Japan?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. Honshu
  2. Tokyo


Right Answer: Honshu

 
 

29. What type of instrument is a Samisen?
 

  1. Guitar
  2. 3-Stringed Lute


Right Answer: 3-Stringed Lute

 
 
 

30. The K-Pop band, BTS are from Japan, True or False?
 
Japan Trivia Quiz Answers

  1. True
  2. False


Right Answer: False

 
 
 
Japan Trivia Quiz Answers

Note: For More Opportunities Follow our Facebook Group, Twitter, LinkedIn, & Telegram Group.

Scholarships 2021-2022